Ce este un filtru de particule (DPF)?

Filtrul de particule, este partea integrata a automobilului pozitionata pe ruta de eliminare a particulelor, care filtreaza si retine noxele rezultate prin arderea motorinei. Aceste particule, extrem de daunatoare pentru natura si om, sunt captate de catre filtrul de particule, inainte de a putea fi eliminate, urmand ca ulterior acestea sa fie distruse la momentul potrivit.

Filtrele de particule au devenit un standard, odata cu introducerea normelor de poluare pentru Euro4. In momentul de fata, orice masina diesel ce este scoasa pe piata, este obligatoriu sa fie dotata cu un filtru de particule.

Lipsa fizica a acestuia sau nefunctionarea lui duce la pierderea dreptului de a conduce automobilul respectiv pana la solutionarea problemei, deoarece normele legale nu sunt respectate.

Totusi, aceasta asimilare a particulelor de catre filtru nu se poate realiza la nesfarsit. Acestea trebuiesc a fi eliminate, altfel ne vom lovi de problema unui filtru infundat. Aici intervine functia de regenerare a filtrului, prin regenerare intelegandu-se distrugerea si eliminarea particulelor stocate de filtru, in conditii de siguranta pentru mediu.

© Copyright 2019 Creat de UH Software&Solutions pentru SOFAUTO Business